Sauir

jer beti ayas, musdai qatyp tur.
Tusimde gana tamshylar ani.
Qalyn qar jauyp tur, kuni boiy jaudy.
Ar jaqynda munyn, sauir tur.

Al ol kelse koktemdi akeledi.
Sur bulttardyn askeri taraidy.
Al biz onyn kozine qaragan satte.
Onyn mun toly kozi qaraidy.
Sonda uiler esygi bari ashylar.
Kel otyr, turys, shydyq bolmaidy.
al biz onyn kozine qaragan satte,
Onyn nur toly, kozi qaraidy.

Ozi aren keledy, denesi jaraly,
Keudesinde juldyz janyp tur.
Ia, sauir oledi, ia qaita tuady.
Ia, mangilikke ol, qalady.

2:33 sag 11.04.2022
Almaty, Manas koshesi,77
(c)Assyltay Aukenov (Abdikarim)

 


Рецензии