Anyz

Tamagymda kesek bop qysyldy, aiqai.
Aiqaiga sal, aiqalama uaqyt keldi sondai.
Sarbazdar shopke qylyshyn surtti qalai?
Keyinen bireu bunu uzaq umta almai.

Jane qanatymen qaqqan qarqalar qarasy,
Aspan qalai kuldy,sosyn tilin tistedi.
Tiri qalgannyn qoly, qalai qalshuldady?
Jane mangilik kenetten satke ainaldy.

Qyzyl ottai janyp baryp qas qaraidy.
Bult arasynan julduz qasqyrsha qaraidy.
Tunde qaitqandar, qushagyn ashyp jatty.
Tiriler, tus kore almai, ia, uiyqtap jatty.

Omir - ol qur soz, tek mahabbat pen olym bar.
Ai, bari uiqtasa, sonda kim an salar?
Olim bolsa ol omir suru usin turarluq,
Al mahhabat bolsa, kutu ushin turarlyq.

10:34 sag 09.06.2021 jyl.
Bayterek,009,9V-Or55 Ala-Qar
13.08.2021 jyl
(c)Assyltay Aukenov(Abdikarim)


Рецензии