Ana biz barimiz esten auystyq

Dander jerge tysti, dander su suraidy,jauyn qajet.
Til keudemdi, qara, mine ishimde, baride, janyp tur.
Kun otse kesh bolady, sagat son kesh qalady,
Satten son muldem tura almaisyn.
Eger esikke kilt kelmese, iyqpen ashyp algaisyn.

Ana biz barimiz auyrdyq,
Ana biz barimiz esten auystyq.

Qolynda ine, jumdyn judyruq, janyn qinaldy, lazzat aldyn.
Qannyn ornnyna tamyrynda, u, tarap jatyr.
Busylgan alem, jarylgan mandai, omir ekege bolingen.
Biri jylap, al biri tunilse, al bireu maz, baiyp, kulgen.

Muqty bolu kerek, aita bilu, qolyndy tart dep, tart tes menen!
Ia, muqty bol bauyr, aitpese beker boluyn.
Bilek kushi manyzdy jerde, myn bir sozdin quny, kok tyiyn.
Juzip otem be eken, alde joq dep, tursyn jaqada, auyr, qiyn.

09.06.2021 jyl
(c) Assyltay Aukenov (Abdikarim)
 


Рецензии