Kokek

Jasylmagan qansha olen bar,
Aitshy, magan kokek, shyrqa!
Qalada turam ba, alde auylda,
Tas bop mumkin, julduz bop janamyn, qaida?

Kunim-ai magan qarashy!
Alaqanym judyryq bolgai.
Al pytyran bolsa,ottashy,bylay!

Jalgyz isben kimder barady?
Kushti de, batyl da basyn tigip baqty, jatty.
Jarqyn este kani kim qaldy?
Otkir oily, qaida muqty bilekti,japty.

Qaidasyn endi emin-erkindik?
Dal qazir kimmen araily tan qarsy alyp, jatsyn?
Ozinmen jaqsy, al sesiz nashar,
Shydamdy iygyn men basyndy, qamsy, soqty.

10:38 sag 04.09.2021 jyl
Bayterek, V10-Or31 Ala-Qar
(c) Assyltay Aukenov (Abdikarim)

   


Рецензии