Basyntonbaidy

On bes jasynda bar uiden qashqan bala,
Arnaiy mektepte oqygandy tusinbes.
Bir jaqsy omirlik jospary bar adam da,
Basqa birdene, oilauy mumkin emes.

Biz eski paterlerde shaidy ishemiz,
Eski paterlerde jasdy kutemiz.
Eski paterde jaryq bar,
Qaz, telefon, ystyq su,
Radionukte, parket eden,
Kirpishti ui, juynatyn bolme,
Bir janyu, eki janyua, ush janyua.
Kop paidaly bolme,
Birinshi, songysyn usyn ba,
Ortalyq metro, janyn da.

Barinin aitatyny, biz birgemiz!
Qai jerdemiz, biraq sony kobi bilmes.
Al bizdin tutikten bir turli tutin,
Toqta! qauipti orta, midyn jumysy.
m-m-m,boshetunmai,
m-m-m,basyntonbaidy,

23.07.2020 jul.
OMT - 14.03.2022 jyl.
(c) Assyltay Aukenov(Abdikarim) 
 


Рецензии