Ozin Abai bol

Bugin bireuqe "sau bol!" - dep aitsa,
Erten mangilikke qosh deidi, jurek jaralanady.
Erten bireu uige oralyp, qala kirandysyn koredi.
Byikten tagy bireu qulaidy.

Ozine qarap, abailap jurshy!
Ozin abai bol!

Tan erten bireu tosekten turyp,
Emsiz auru ekenin tusiner, uiden shyqqandy kolik qagady.
Erten bir jerdin auruhanasy, jas hirurgtyn qoly jurmeidi,
Minaga bireu tap bolady.

Tunde ustimisden ushaq otti,
Erten ol muhitqa qulaidy,jolaushylar bari ketedi.
Erten kim bilsin qai jerde,
Sogys, epidemia, qarly boran, garyshtyn qara qurdymy

11:01 sag 22.07.2020 jyl
OMT 13.08.2021 jyl
(c) Assyltay Aukenov(Abdikarim)


Рецензии