Oryn alga qadam basar

Menin uyim bar, biraq kiltim joq.
Menin kunym bar, bult arasynda.
Basym menin bar, biraq iyq joq.
Bulttar kun saulesin kesip baguda.
Menin sozim bar, aripteri joq.
Menin baltam bar, biraq orman joq.
Uaqytym bar, kutuge shydam joq.
Jane tunym bar, biraq uiqy joq.

Ashyq kunder tagy, aq kunder bar.
Aqsha taular jane muzdyqtar.
Al magan keregi, eki-ush auyz soz.
Jane oryn alga basar.

Mende ozen bar, biraq kopir joq.
Uide tysqan bar, biraq mysyq joq.
Mende jelken bar,biraq jel joq.
Jane boyau bar, biraq kenep joq.
As uide su bar, biraq dami joq.
Jaraqatym bar, biraq tanqysh joq.
Agalarym bar, tuganym joq.
Jane qolym bar, qolda tuk te joq.

25.05.2019 jyl.
22.07/2020 jyl. 
(c) Assyltay Aukenov (Abdikarim)

 


 


Рецензии