Bir turli ertegi

Qaita jana kun bastalady,
Terezeden tagy tan atyp tur,
Telefonym unsiz, sonyp tur.
Qaita jarquragan kun joq,
Qaita aiqas arkim oz ushin,
Kun magan tus sekildi, eles bolyp tur.

Ainek ekranynda,
Qaigyly bir ertegi,
Bir turli endi...

Noser zenbirektei sogup tur.
Koshelermen kuz keled;,
Bulttan mynau kirpish qabyrga, myqty.
Agashtar obamen auyrgan,
Olar koktemde auyrgan,
Byikten qol bulgap, qulaidy japyraq, alaqan.

Sodan son ol da keled;,
Jinal endi kettik deidi,
Ber jerge denegdi.
Al dene oleni bitpedi,
Denege mahabbat jetpedi.
bul ne isi endi...


bastama 27.11.2017 jul
tolyq ayaqtay 24.09.2021 jyl
(c) Assyltay Aukenov (abdikarim)
 
 


Рецензии