Ozgeris qalaimyn

Jyludyn ornyna salqyn,
Ottyn orny tutin.
Kuntizbe torynan julyngan bir kun
Qyzaryp tun batyp keter
Osymen kun de biter
jalyndagan qalaga batady tyn.

Ozgeris, qalaidy juregimiz.
Ozgeris, qalaidy kozderimiz.
Kulki, koz jasymen, qan tamyr soguynda,
Ozgeriz, kuttik Ozgeriz.

Toqtyn jarygy kun jalqastyrar,
Al sirinke qoraby bos.
As uide biraq kok guldei, janyp tur gaz.
Temeki qolda, shai tur ustelde,
bul qarapaiym surette,
Basqa eshtene joq, bari ishimisde.

Koz danalygy, qol shapshandygy
Maqtanbaimyz biz birimiz,
Birimizdi ugu usin ol qajetsiz.
Temeki qolda shai tur ustelde,
bul ainalymga kenettten,
ozgeris engizu, uya qorqunyshty    

bastapqy nusqa 16.12.2016 jul
tolyq ayaqtau 2:35 sag 12.04.2019 jyl
(c) Assyltay Aukenov (Abdikarim)


Рецензии