Temeki qoraby

Men otyrmyn ainekten tungi aspanga qarap,
Bir de bir tanys juldyz korip turgam joq.
Qaptagan joldarmen ersil-qarsyl jurdim men,
Artyma qarasam bir de bir izim joq.

Qaltanda temeki qoraby bar bolsa,
Onda senin jagdaiyn jaman bolmaidy.
Kumis qanatty ushaqqa biletin bar,
Usharda qur kolenke izi qalmaidy.

Kinasiz eshkim kinali bolgysy kelmeidi,
Qolymen eshkim de shoqqa bas salmaidy.
Alemde bul an-kuisiz, olim de magnasyz.
Iz-tussiz jogalydy kim qalaidy?

bastamasy 15.09.2013 jyl
ayaqtay 14.06.2022 jyl.
(c) Assyltay Aukenov (Abdikarim)
 


Рецензии