Запахи життя

Я зимової пам'ятаю запах ночі,
ні з чим у порівняння він не йде.
ось прядка ненастирливо стрекоче,
сувору нитку моя матінка пряде.

А з печі пахне свіжим,теплим хлібом,
а ще коричневим топленим молоком,
зимова ніч запахла першим снігом,
морозний вечір пахне зимнім холодком.

Без запахів бузку немає травня,
а ранку літнього без запаху роси
знов приказка мені згадалась давня,
що вже без запаху дощу,нема грози.

А влітку-аромат любистку й м'яти,
де запах чебрецю іде з полів,
коханям пахне ще трава прим'ята,
хоч я б про це,-промовчати хотів.

А осінь пахне затишком каміну
ще айстрами й жоржинами в саду
минулорічний запах - листя тліну
про осінь потім я вірша складу.

Люблю вдихати  запахи з дороги,
там,де відлига капає із стріх,
любов'ю пахнуть батьківські пороги,
де завжди ждуть батьки дітей своїх.


Рецензии