Бары да зат сени къолунгда

Бир болгъан,бир болмагъан,бырынгъы заманларда бир бек билеген алим болгъан.Ону кеп,кеп охувчулары  да болгъан.Оланы арасында лап да бек билегени бир гюн ои;лаша: «Дюньяда бизин алим жавап берип болмас сорав бармы экен?»
Сонг бу гюл талагъа барып,лап да арив ге;белекни тутуп,аяларыны арасына яшырып,алимни янына бара.Е;лда охувчу ои;лаша: «Алимге булаи; сорав бережекмен,ге;белек савму яда оьлгенми?Оьлген деп аи;тса,къолларымны ачып учуражакъман,шо заман алим янгылыш болгъаны англажакъ,оьлмеген деп аи;тса,къолларымны къысажакъман,о да о заман оьлежек.»
Охувчу алимни янына гелгенде иржаи;ып сораи;: «Аи;тыгъыз,мени къолларымдагъы ге;белек савму яда оьлгенми?»
Бек билеген алим охувчуну къолларына да къарамаи; булаи; аи;тгъан: «Бары да зат сени къолунгда».


Рецензии