Sozsiz olen

Uiqysyz tun, sozsiz olen,
Qys pen jaz oz uaqytymen.
Ar juldyzdyn oz orny - aspan,
Ar tenizge jambyr suy - urttam.
Qulap tuser alma- orny bolek,
Uryga - mumkindik urlau kerek.
Arbir itke suiek, tayaq bolsa,
Ar qasqyrga azu, yza kerek.

Q-sy

Terezeden tagy bul aq kun
shaqyryp tur meni aiqasqa
kozdi juma sezem, bukil alem,
Qarsy kelip tur magan shaiqasqa.

Eger otar bolsa, baqtashy bar.
Eger dene bolsa, ruh bolmai ma?
Eger qadam bolsa iz tabylar,
Qarangylyq bolsa, jaryq qaida?
Alemdi ozgertkin keler me eken?
Alde osy qalpy qalar me eken?
Elden erekshe shyga alasyn ba?
Torga ne taqqa otyrasyn ba?


bastamasy
tangy sagat 7:57
23 tamyz 2010 jyl 
Qaraqandy qalasy, lobody koshesi 30 ui, 69 pater

songy tjlyq audarma

22.08.2022 jul
Almaty qalasy
T.Jarokov koshesi 126 ui, 78 pater

20.08.2022 jyl -birinshi ret Almaty qalasynda, Pervomaiskye Prudy Parkinde, Viktor Tsoidyn 60 jyldyq mereitoiyna -  Rock Festival "KiNO" uiymdastyrdydym.

Sodan eki kun otken son, sozsiz olendi  qazaq tiline tolyqtai ekviritmikalyq audarydydy ayaqtap shyqtym.

(с) Assyltay Aukenov(Abdikarim) 
12.04.2024
Buhar Jyrau, Manas koshesi qilysy

Песня без слов - бул анді мен бірінші рет 1989 жылы 7 жасар бала шагымда,  бірінші рет естіген болатынмын. Бірак осы 42 жаска дейін мен осы анді тындап келем, бул КИНО тобынын маган ен жакын ані. Сондыктан болу керек бірінші осы анді казак тіліне аудардым.
    2010 жылдын тамызынан бастап 2022 жыл тамызы аралыгында, КИНО тобынын 30 астам анін казак тіліне Эквиритмикалык аудармасын жасап шыктым. Ягни Виктор Цойдын андерінін манін жогалтпай, аннін контекстісі шенберінде, жане ритммен сайкестендіріп аудардым. 
    2021 жылдын 30 тамыз куні, алгашкы болып "KiNoMaNy.BaNd" рок тобын курып, @kinomany.kz Instagram паракшасын, Фейсбук паракшасын тіркедім.
    2022 жылдын 01 акпанында алгашкы болып "Kinomany.KZ" Мадени-когамдык формациясын калыптасырдым.
    2022 жылдын 20 тамызында бірінші рет Алматы каласы манындагы, Іле ауданына карасты, Мухамеджан Туймебаев ауылында ораналаскан "Первомайские пруды" саябагында Виктор Цойдын 60 жылдык мерейтойына, арнап "КИНО" атты I-Рок фестиваль" уйымдастырдым.
    2024 жылдын 8 сауірінен бастап осы фактты Казакстан КИНЕС китабына енгизу ушин, "Стихи ру" сайтына, кагаз жузинде жазылган аудармаларды жариялау бастадым.   
      
         
 


Рецензии