Пасхальныя думы

Вярба, Вялікдзень, Вера, вочы
з крыжа сышоўшага Хрыста.
Зноў дні растуць хутчэй, чым ночы --
Вясна шапоча: снег растаў.

Яна народ да дзей гукае,
Да веры клікае людзей.
Вярба, прыгожая такая,
Усмешкай боскаю цвіце.

У хаце пах пасхальных булак
І прадчуванне спраў зямных.
На фарбаваных яйках -- думы:
Ўваскрос Хрыстос, а з ім -- і мы...

Пасля зімы, пасля марозу,
Прырода робіць вечны круг.
У ім -- жыцця зямнога розум,
Што не дае спазнаць нам скрух.

Яднайся, любы мой, народзе!
Паслухай спеў -- твой час настаў!
Мы ўсе павінны жыць у згодзе:
Жыць запаветамі Хрыста.

09.04.2023.


Рецензии