Пел п нчын йуксавышыже

         
Шогем ял воктен мый, Пелп;нч;.
Колтем кутыралын коклан.
К; поро — ш;гарым ок к;нч;.
Чонан чонанлан та; лийман.

Палем, эше пундышак омыл —
Мардеж ончылнем титакан.
Лач тудынак кажне дек сомыл.
Молан тыгай койыш, молан?

Ш;шкеш нержым тудо, полмезе,
Пеш писе, кеч-кушко шуэш.
Эре ньога семын моднеже,
Эре ала-мом кычалеш.

В;чкен эрта кажне пуше;гым,
Кеч-к;н ;мам налын кертеш.
Т;ня йыр коштеш тыге ше;ын...
Пиалдыме садак мардеж.

Шортеш южгунам тулык семын,
Огеш му пелашым кычал.
Ш;м-чон огеш пале шо;геммым,
Йочала эреак йыча.

А мыйын мыняр якте рвезе,
Шогем пуйто кажным ;ндал.
Тетла ок к;л памятник весе.
Мардеж, айда тек к;ранал!
       1992 ий.


Рецензии