Орш тушка, орш тушка...

           ;РШ Т;ШКА, ;РШ Т;ШКА...

                Снегири, снегири...
                Отблеск алой зари.
                Галина ЛУНЬКОВА

К;лткен й;кын пиал,
янда пералтмыла. .
Й;к лукде, кормыжеш шаланен,
лум велалтын.
Ала-мо пешак ямле
лийшаш ыляк-ла.
Но ала-молан тудак
ыш кертыс шукталтын.
А кунам с;саналше
куэ-влак вуеш
Чеверлалтше ;шанын
пылжат шулен кайыш,
омеш кончышо
сылне аланыш уэш
кенета волен шинче
йошкар о;ан кайык.

«;рш т;шка, ;рш т;шка...»
;жара волгалтмаш
Тыланда чевертен дыр
лай мамык о;дажым.
Шулдыран та;-влак, тачак
т;;алза й;лаш,
лум ;мбалне оптен
ал пыжашым.
Пызлыгичке орла;гым
торжа кид т;кен.
;ндал шындыш пуше;гымак
й;шт; тулото.
А чонем шинчав;д йогымеш
пудыратен .
мужыран чевер ;рш т;шка —
шыргыжын колто!
Ваш-ваш й;кым пуэн,
п;тыралыт тачат.
Колыштам, шонкален,
ойган ныжылге семым.
Ойырлен огеш керт
стрелке дечын шагат.
Чон мошта й;ратен,
ш;лыка;ын ик семын.
«;рш т;шка, ;рш т;шка...»
;жаран волгалтмаш
Тыланда чеверта дыр
лай мамык о;дажым.
Шулдыран та;-влак, тыгак
т;;алза й;лаш,
лум ;мбалне оптен
ал пыжашым.


Рецензии