Ошкылеш мемнан пелен

        Муро
Т;рлеман ош тувырым чиен,
Ошкылеш Чавайн мемнан пелен,
Саламла поэтым шочмо вер.
Омо огыл мыланна конча —
Кажнынан окнаш Чавайн онча,
Ныжылгын ойлалын: «Поро эр!»

О й;ратыме поэт, салам!
Т;рсыр корным шуко эртенат,
Шонанпыл гоч пуйто вонченат.
Паленна: толеш тыгай саман —
Шочмо верыш п;ртылат уэш.
Тыгак лие, корным чын муэш.

Тый ончал: ялна вашталтын ялт,
Ший Элнет гай йолгыжеш асфальт
Вер-ш;рет л;мет ден чаплана,
Корнывожышко, поэт йолташ,
Лек уна-влакетым вашлияш —
Тыште п;тынь финн-угор т;ня.

Толын шуо шерге пайремет:
Эн мотор пеледыш — л;мешет.
Курымлык — онарле вачыштет.
Т;рлеман ош тувырым чиен,
Тыныс волгыдым йырваш шарен,
Ошкыл тый эре мемнан пелен.


Рецензии