из цикла можно

Можна площами тягАти прапорИ
і донатити на військо євро-бакси,
політичної дотримуючись гри,
аби за своїх вважали англосакси.

Можна з гаслами горлати матюки,
вишиванки за кордоном(?) одягати;
та ховатись від війни, мов пацюки,
у фейсбУці лиш "потужно воювати".

Можна вогнище розпалювати зла,
захлинаючись ненАвистю ще більше;
скільки вже життів ця бійня забралА(!),
скільки ще забЕре(?)... ричте голосніше.

Повертайтеся додому, втікачі,
і на передку побавтесь в патріоти;
а фальшиві ваші тридцять три плачі
не поможуть зупинить вантаж двохсотий.

Можна воду в ступі без пуття товкти
і "розумний" вигляд для тупих робити;
від написаного Небом не втекти,
не спроможні люди Божий план змінити(!).

Вільних місць на кладовищах вже нема,
а за межами країни - заробітки;
кріпаки життя втрачають задармА,
ще й держава обдирає їх до нитки.

Лицеміри, боягузи, помовчіть,
на чужих кістках майбутнє не будуйте;
краще милості Господньої просіть,
та щоб Він почув, перш ви Його почуйте!

22/09/2023/


Рецензии