Тормыш китабы

Тормыш икэн безне кызык итеп
Анлата да купкэ тузэргэ.
Китап укып анлап булмый аны,
Хэйлэкэрлек тулы кузендэ.

Кеше бэхетенэ кеше керми,
Алданса да сузгэ карашып,
Кайгы белэн бэхет чиратлаша,
Исэ жиллэр кайчак "адашып".

Хыял диеп яшэп булса эгэр
Кунеленне хэрчак узгэртеп,
Котэр идемме сон эзлэгэнне
Кемдер адымнарын кузэтеп.

Тормыш ямен куреп яшэсэн дэ
Кабат килэ борчу-сагышлар.
Тын булганда жиллэр исэ калса,
Тибрэлэлэр ялгыз камышлар..


Рецензии