Апусцелыя вёск

У нашых вёсках людцы выміраюць,
Апусцелі хаты і хлявы.
Сцежкі ды дарожкі зарастаюць,
Дзе ні глянь, усюды бур’яны.

А калісці тут жыццё цякло ракою
І чуваць былі люцкія галасы.
І дзявавочыя песні над ракою,
Звонка пералівамі плылі

Птушкі ў блакітным небе шчабяталі,
Над калоссем спелай збажыны.
Жнейкі ў полі жыта зажыналі,
Ставячы вялікія снапы

С той пары ўжо шмат гадоў мінула
Кранае памяць да глыбіні душы.
Край бацькоўскі,што так сэрцу мілы,
Ты заўжды шануй і беражы!


Рецензии