Слова бувають рiзнi

Слова – це барви, що думки малюють,
Це фарби, що відтворюють життя.
Одні, мов ліки, що від сліз рятують,
А інші - розривають почуття.

Слова бувають світлі, сонцесяйні,
Від них іде тепло, що зігріва.
А є такі, як хвилі в океані,
Від них – одні образи та біда.

Байдужі є слова, вони – бездушні,
Як монстри: і потворні, і глухі.
Від них і дні святкові, наче будні,
Здаються гальмівними всі путі.

Якби ж було таке магічне сито,
Щоб всі слова просіяти змогло,
Я б залишила ті, що, наче миро,
Несуть душі лиш радість та комфорт


Рецензии