Юкка

 У моєму царстві квіток…Дивовижних створінь чимало…
Є веселі… Сумні… ніжні є… Й напрочуд витривалі...
Та на клумбі  одна є така як я…Гостроязика злюка…
Горда… Струнка… Химерна… Багаторічна юка…
Довго стримлять із землі… ЛишЕ її листя-ножі…
Уперто  чекатиму… Стрілки і квіти… побачу  ачей?
Зупиніться… Кохайте мене… коли я уже на межі…
Коли зацвіту… Тоді  ви … нЕ відведете очей…
***
Вот так … ждет любви… цветок-недотрога…
Только коснись… сразу порежешь руку…
Мой муж…Он на даче… Вредитель всего живого…
Вырвал и выбросил… мою любимую юкку…
И целую зиму… Жила… Не боясь мороза…
И целую зиму жила… Без почвы… Вздыхая во сне…
И целую зиму жила… на куче навоза…
Пока этой беды… я…  не заметила по весне…
Зачем все крушить, скажи мне на милость?
Чем помешал тебе безобидный цветок?
Так я кричала тогда… кричала и материлась…
И грела корни дыханием… чтобы вернуть кровоток…
И в землю засунула корни… Ругаясь и злясь…
Не надеясь на то… Чтобы   вернуть ей жизнь…
Но… чудо случилось и … юкка моя принялась…
И снова торчат из земли… зеленые листья-ножи…
Вот так и я… От жизни и смерти … имею… имею… ключи…
Не зря мне так хочется… Вдруг… превратится в траву…
Хочешь режь меня … время…  коси и топчи…
Прорвемся, братишка… Я все это … переживу!
Я снова надену… Белых бутонов наряд…И…
Бабочек ждать… в гости… тогда… я буду…
Для одних цветы мои – это яд…
Для других… Для других – это чудо…
P.S
Бачиш... Життя таке... то жара...то злива...
А живеш... Тоді... дорожи кожним днем!
Юка! Юка моя! Квітко моя нещаслива!
Знову мучитель твій...Карає вогнем!
Знову красу твою... розриває на шмаття...
Завинила йому...Не в тім місці ростеш...
Взяв... розпалив...на городі...  багаття...
Це кара твоя...Це такий в нього треш...
І думала я... вже від вогню не воскресне!!!
Попіл розвію...Для інших місце звільню!!!
Тільки краса... Це полум'я Духу... Небесне...
Тільки Любов... Сама подібна вогню!!!
А ти не згоріла!!!!Вперто до неба простуєш!!!
Тягнеш до сонця... Пальчики-леза свої...
За землю тримаєшся ... Невігласів цим дратуєш...
І прислухаєшся вранці... Як тьохкають солов'ї!!!


Рецензии