Бывае так пуста на сэрцы...

***
Бывае так пуста на сэрцы
Ў дзень сонечны перадвясенні,
Што хочацца ціха памерці
І зноў узысці, як насенне,

Якое ў зямлі памірае,
А потым праросткам усходзіць.
Так пуста на сэрцы бывае,
Калі яно вершаў не родзіць.

Бывае на сэрцы так пуста,
Што проста жывеш і не знаеш,
Чаму анямелыя вусны
Ты вусцішы не спавядаеш.

Такое бывае на межах
Вясны і зімы - на пагорках,
Дзе ветрык празрысты і свежы,
А сумнаму сэрцу так горка.

Так пуста на сэрцы бывае,
Калі яно вершаў не родзіць.
Здаецца, яно памірае...
І новым праросткам усходзіць.

27 - 28. 02. 2024 г.


Рецензии