Ялгыш та таммады яшлэр

  Тормыш котте богелгэнче ана
  Таннан алып кичкэ хэтле.
  Тапкан берсен баласына бирде
  Яшэсеннэр дип бэхетле.

  Берсе китереп кулга салмады
  Алганда куз йоммадылар.
  Узен ашадынмы?
             хэлен ничек?
  Ялгыш та сорамадылар.

  Нинди гонахы очен анага
  Бирден шул сынауларны.
  Ачы сузлэре яраласа да
  Тигез курде балаларны.

  Кузе йомылганчы балага
  Эзер ул хезмэт итэргэ.
  Абынганда уфтанмады ана
  Ашыкты торып китэргэ.

  Оныгын килсэ дэ кочасылар
  Тозэлмэде шул аралар.
  Кесэдэн акча,кулдан коч киткэч
  Читкэ типте балалар.

  Куген кара болыт капласа да
  Ялгыш та таммады яшлэр.
  Балам дип яшэгэн аналарны
  Тиз оныта хэзер яшлэр.


Рецензии