Э. Дикинсон. Короче Лето всех времён... 1506

Короче Лето всех времён -
А жизнь - ещё  быстрей -
И тратим Семьдесят мы Лет,
Не замечая дней -

Печаль так вежлива - сейчас -
Но презрим мы её -
Равно нам отвергать Восторг -
Иль удержать его -


Summer is shorter than any one —
Life is shorter than Summer —
Seventy Years is spent as quick
As an only Dollar —

Sorrow — now — is polite — and stays —
See how well we spurn him —
Equally to abhor Delight —
Equally retain him —


Рецензии