Зла в щунка

Є зозулі сірі,а також є сиві
і живуть у парках і лісостепах,
животіють в горах,у жнива-на ниві,
бо зозуля також-перелітний птах.

Сивая зозуля в вирій відлітає
осінь наступає,за нею зима,
у чужії гнізда яйця підкладає
своїх зозуляток у неї нема.

На березі білій,сиділа зозуля
та й кувала долю біля осоки,
попросив у неї,щоби накувала
бо летять шаленно,так мої роки.

Не дано зозулі достеменно знати
все,про мою долю прожитих років,
нічого не вміє,окрім,як кувати,
не вгадала років для моїх батьків.

Злетіла зозуля і на клена сіла,
наступає старість,мов чорні круки.
тільки я не вірю,цій зозулі сивій
Богом відраховані всі мої роки.

Хай кує зозуля у гаї,лузі,полі,
зайвий день прожити,не ниву перейти,
бо яку Господь Всім,передбачив долю,
вже не обдурити, ані обійти.


Рецензии