Настання весни

Весна щоденно шаленіє,
пташиним співом оживиться,
дерев листочки зеленіють
на соснах з'явиться живиця.

Як я люблю весняний ліс
побачу зайця і лисицю
вже молодий дубок підріс.
шпак виглядає з шпаківниці.

Вже підсихає мокрий мох,
береза знову плаче соком,
і дятла стукіт ,мов горох,
і дрізд моргає сірим оком.

Ідеш й здається – вдалині
хом'як із нірки визирає,
сміється сонечко мені,
весь ліс на мене поглядає.

Весняні квіти,сон-трава,
здається проліски блакитні
мені всміхаються привітно
знов вся природа ожива.

Послухати знов лісу звуки,
в ліс до заозера прийду,
в село не їду-біль розлуки,
а з Білозір'ям,- знов живу.


Рецензии