Званы

Над Дняпром ціха плачуць званы.
Ледзьве чутна малітва матулі:
«Хай ніколі не будзе вайны,
Не кранаюць сыноў нашых кулі»

Гэты плач паплыве над ракой,
Аж да самага Чорнага мора.
Нарадзіўся у душы непакой,
Каб не зведаць нам горкага гора.

У паданнях сівой даўніны,
Пагражаў люты вораг вайною
Уздымаліся супраць сыны,
Бо Радзіма  была за спіною.

Закружылі над роднай зямлёй,
Наваліліся чорныя хмары.
Палыхаюць за нашай мяжой,
Бы маланкі у нябёсах пажары.

Як набат звоняць у храмах званы
Нават ворагі звон той пачулі.
Захаваюць нязменнай краіну сыны
Каб маглі ганарыцца матулі.


Рецензии