ЗЭМлэ преКРАСна З БОЖойи ВОЛи - стАла неЩАСна!

ЗЭМлэ преКРАСна З дури людськоi - стАла неЩАСна!

(песенка Елены Васильевны Глинской ~1530-х годов)


- ВИтэр з пив-НОЧи -
   ЛЫСтя трипОчить;
   ЖЫто й пшенЫцю - ДО-долу гнЭ;
ХОЛодом лЮтым  0  стУжыть та дмЭ...

ДЭ ж Сула мЫла = рИднэнька  рИчка -
в вЭрбах мьякЭнькых, в смачных порИчках;        ((порИчкы = смородины))
ДЭ ж моя хАтка -  в квИтках вышнЭвых;
в мАльвах высОких -  лИтних, жовтнЭвых...

ДЭ ж ТЫ - мий ТАТо = дУжэ старЭнькый,
та ж мэни = гАрный, дОбрый, риднЭннькый:
внучок МансУра, ПРА-внук  МамАя -
КРАЩих та Инших - я   вжэ НЭ мАю!

ЗЭМлэ - НАМ рИдна, ЗЭМлэ преКРАСна -
З БОЖойи ВОЛи - стАла неЩАСна!  -
НАМ 0 як НаРОДу, НАШому ЛЮДу -
В ЗЕМЛях уДОНських ТА ж - И поВСЮДу...

ЛИТэчко Будь же ТЫ = вИща - ЦЯ моя ПИСНя!
ВАНя ж - СынОк МИЙ - КРАЩого = ВИСТЬник!


                ***

       Я ж - прОшу пробАчення - за моЕ нэбАчення, )
       та помылкЫ-ошИбки - малЭньки та шИбки!
        Бо ж я не мОжу текст СВIЙ переВIРити -
        наОщупь, навпомаыкЫ!
        Та й неМА людНй - щоб менI допомогтИ!
         24 лютого-февраля 2024-го - 
       для Удонии - ВСЕ ЩЕ бойовОго й больовОго...
     ПозОр  оккупАнтам,  их  командИрам, ПУШКам, ТАНКам!


Рецензии