Мамлы

Чол;м, мам;! Тані, ловъя.
Гижа тэныд пара кыв.
Бытть; дугді ставсьыс повны,
бытть; дойс; ог нин кыв.

Бытть; топал;ма сь;л;м.
Бытть; пытшкын помт;м вын.
Ок, и ;дй; мун;, в;л;м,
тані кадыс, бытть; тшын.

Воысь унджык лунвыв муын
ч;жис-ёнмис олан сям.
Кодк; ёртъяс пиысь гуын.
Мук;д - пом;дз тышкасям.

Мам;, дона;й, эн шогсьы!
Вермам, доръям чужан му.
Ми ;д вына;сь - ог соссьы.
Быд;н топыд діна пу.

Бытть; тані ёнмис муслун:
чужан муын менам шуд.
Эск;м некор на эз куслы.
Век на дзоридзьяса луд.

Вемын, в;тын аддза тэн;.
Синва чышкы, нюмйышт, мам!
П;льяс моз ж; враг;с венам,
Ыджыд верм;м матыстам!

02.02.2024. ТАФ.


Рецензии