Бацькава навiна

Вячэряй летняю парою
Прыехау бацька з навiною -
Кабыла Мiлка прынясла
Жарэбчыка, эх, малайца 

Як толькi  ён убачыу свет
I атрымаушы  свой абед,
Зрабiушы   першы крок,
Скакау праз весь лужок.

Лятау, нiбыта  вертолёт,
Выкiдвау ножкi упярод,
Бiу капытцом i  ржау -
Аб нараджзннi абвяшчау.

А мамка хвалявалася
Бо за маленькага  баялася.
Набегауся малы, стамiуся
Да ног матуленькi схiлiуся.

Як быццам бы з лянотай,
Але паеу  i зноу з ахвотвй.
На сонцы разамлеу канёк,
Заснуу, залезшы у цянёк.

А вечарам яго мы разглядалi
Да першай ночкi рыхтавалi,
Саломкi чыстай падаслалi,
Маленсто доуга абдымалi.

А ён глядзеу нас дзiвак
Не разумеу нiяк зевак,
Абдымкi нашыя прымау,
Вакол матулi усе  скакау.


Рецензии