Бацькоуская хата

Бацькоускую хату у нас забываюць
I у яме  глубокай яе засыпаюць.
Хутка травою зарастае мясцiна,
Быццам,нiколi не была тут хацiна.

Калiсьцi у хатцы сямейка жыла -
Дзiцячага смеху паунюткай была.
Тупалi ножкi па мытай падлозе, -
Бацькоускiя рукi лавiлi у парозе.

Свяцiлiся  вочы, шчаслiва слязамi -
З вянца сустракалi дзяцей з абразамi.
Малiлася мацi часта начамi -
Здароу'я прасiла, унукам з дзяткамi.

Бацькоуская хата  замочкау не знала -
Адкрытымi дзверы зауседы трымала.
Гасцей дарагiх  з душою прымала -
Гарачымi пiрагамi усiх частавала.

Можа, счарствела  у народа душа,
Змянiлася штосьцi у  ладзе жыцця?
Не! Бацькоуская хата - чакае цяпла,
Каб памяць люцкая  сябе не  зжыла.


Рецензии