про лютий та кохання

Час забирає, час повертає,
Ось плетениця, ось ланцюжок,
Перегортає ближнє на дальнє,
Хліб на копицю, квіт на вінок.

Лютий лютує, любий цілує,
Місяць в обручку ллє сердолік.
Марно кохання вабити всує.
Що без умовин, то є на вік.

Блиск на рудому - сніг на волоссі,
перед очима, як вдалині.
Краплі червоні падають досі.
Грона калини на білому тлі.

світлина: Олекскандр Мурашко. Зима. 1905


Рецензии