Эгиз конок

 

Борошо, кыш чилдеси, тун бир оокум,
   Чыдамсыз кутом келчуу коногумду.
       Эшикке кулак тошоп сак жатамын,
          Ангыча бироо какты конгуроомду.

          Аязда бубак баскан кийимдери,
       Жаркылдап эгиз конок кирип келди.
   Кадырлап торго алып, мен сыйладым,
Улуусу кооз белек мага берди.

Белеги кол баштыкча жоп-жонокой,
   Ичинде сырдуу дуйно жатат толгон.
       Омурду, Ден соолукту бирге кошуп,
           Жибекке улпулдотуп ороп койгон.

           Мен ачып андан аркы болумдорун,
        Таалайды, Ырыскыны дагы кордум.
    Кубанып Бакыт таптым балкып жаткан,
Кучактап Сый, Урматты мен да оптум.

Ак суйуу жубайымдын, балдарымдын,
    Чыга келди нур чачып мага карай.
        Баш багып улам-улам кол булгашты,
           Кубаныч, Ийгиликтер, Ачык маанай.

           Бир жылды силер менен откором,-деп,
        Ийилип таазим кылдым коногума.
    Жашыма жашты кошуп келген конок,
Элуу беш(55)-эгиз конок бар болгула.

 Айнура Бекболотова
   Москва ш.
     08.02.2024-ж


Рецензии