***

В пятницу я похоронила дедушку.


Вспомнила, как ты снимал меня при первой встрече 1636 дней назад. Как же это было приятно.

Красиво там было и тепло, вчера была моя любимая погода. Правда для толстовки рановато, но зато я была в джинсах и кедах.

Я перевела стих на украинский. Хочешь послушать ? Ты всегда мне снишься.

Я не пишу йому вірші,
Залишусь вірною хоч у чомусь тобі.
Так само далеко чи ми близькі?
Через 20 років тим самим поетом
Пообіцяй знову стиснути мої синці,
Мої плечі корсетом.
Тільки більше не йди.

Нам залишиться тридцять із чимось.
Навіщо розривати час на шматки?
Ми зустрінемо старість, як і хотіли,
Ти навчишся ненавидіти літаки.
Я дозволю торкнутися мого тіла.
А ти, нарешті, кинеш цигарки.

Я буду стара та сива, зморшки по всій долоні.
Я вмію виглядати красиво,
Але мені це не треба було з тобою.
Ти навчився бути на самоті
Чи так само уві сні з тобою говорю?
Чи доживемо ми до старості, чи ні,
Тепер я назавжди поряд.


Рецензии