Гатфар къвезва

Шехьзава кьуьд, хьана селлер,
Живедикай гъвери-гъверер
Экъеч1зава лацуз,вилиз,
Яргъи рушан къацу гиниз.

Муркуц1рикай къвезмач т1или,
Чил-цав тирт1а цурцун сини,
Зулар-зулар хьанва дагъни,
Юзазва векь, чуьлни багъни.

Вили цавай вили марф къваз,
Шад я ник1ер къацу къаз гваз.
Гатфар къвезва пайиз атир,
Билбилдиз шад чизва къадир.

Гьар жуьре нагъма лугьуз,
Билбил тарце хьанвач ялгъуз,
Чепелукьдив вуч гва дамах,
Гьар са лув я гатун пайдах.

Инсанри цаз гуьзел цуьквер,
Гуьрчегзава хуьрни шегьер,
Ц1ийи хъийиз йисан вахтар,
Мугьман я чаз гуьзел гатфар.

05.02.2024.


Рецензии