Красота со бело-снега на ветвях легла 04. 02. 24

Со ночи
Выпавшая
Красота
Со бело-
Снега
На ветвях
Легла..

Просторы
Убелила
И полотно
Прекрасно-мира
Подарила.

А днём
С плюсами
Два
Узорная
Кайма
Со веток, крыш
Тихонечко
Стекалала

Иль мелко-
Снежной
Массой
Ко снежеому
Ковру
Слетала.

А в небесах
Столь
Празднично
И красочно
Звезда-
Светило
Солнечно
Сияло.


Преяркости
Коврам
Зимы
Богатым
Добавляла.. .

              04.02.24
              Москва


Рецензии