Прадвесне...

Сушыць дарогі і тратуары
Вецер, што гоніць шэрыя хмары.
У небе праменьчык між тым мільгане -
Нібы вясна  паміж хмар падмігне.

Голае голле хістаецца, гнецца.
Аж да зямлі дакрануцца імкнецца.
Так, без лістоты, не вельмі утульна,
Сілы няма, прыгажосці агульнай.

Тыдняу; праз пару прыбудзе свет сонца.
Неба раскрые прасторы бясконца!
Гэта прырода страчае  вясну!
Усё ажыве ад зімовага сну...

04.02.2024  г.


Рецензии