На ростанях Любовi - 28 -

Любая мая! любая, любая!
Промні: і студзень - кветкі малюе?..
Сцюж акацыя нястомна павандруе.
А ты, любая, вечна мая.
       Шыб посвіст, лопанне снягоў.
       Непагадзь зашпільвае; моц сэрца -
       Вынаходнiцтва: верш - у сенцы!
       Дыванамі будучых лугоў...
Снег. Сібір. Вопратка. Для ночы.
Яву згортвае. Гляд - здабыццё.
Вы, альясы, новае жыццё!..
Дзённасць, - морак адкрывае вочы.
       Зубец снягоў; вір; а ўсё ж,
       Гаспадарыць як дазнанне,
       Праз немач, кажуць "мілаванне", -
       Яно скранецца ўпоперак, уздоўж.
Свет зары. Шлях! прыгожым пальцам!
Пашчы ашчарэп. Вятры глытнуць.
Плямы прывіднага спіны плямай гнуць.
Плата за міфічным карбаванцам!..
       Толькі ўкруг нас - промні. Чакаю,
       Праўднасць, прамяні сабой дзялю...
       Раздзяліўшы промні, не ўнікаю.
       Не ўнікаюць промні, - я люблю.


Рецензии