Саумысыз туганнар, авылдашлар

  Саумысыз туганнар,авылдашлар,
  Йогереп ускэн урамнар.
  Сэлэм юллыйм сандугачлардай
  Очып чыгып урманнар.

  Басулар,кырлар аша талпынып
  Кайтып сина барышым.
  Чишмэлэреннен салкын сулары
  Ала йорэк сагышым.

  Саумысыз туганнар,дус-ишлэр,
  Басу,кырлар,чишмэлэр.
  Салкын суларнын тэмнэрен сизмэс
  Гомер юлын чишмэгэн.

  Озын юлны кыскартып
  Кайтам сезгэ дусларым.
  Кунелемнэн сагынып йорегэн
  Жилэкле басуларым.

  Саумысыз авылдашлар, кэрдэшлэр,
  Яшлектэ сойгэн ярлар.
  Аерса да безне торле якка,
  Кайтам йогереп кырлар.


Рецензии