про проса

Без гливих туманів і смальти,
В охмареній тиші проса.
Ридайте, ридайте, ридайте,
Дощами туги, небеса.

У зливу і шлях бездоріжжя.
Без віри й собаки ченці.
Не змити незмивної брижі
Мені на гладенький щоці.

Воліти, багнути, жадати
На щастя, на волю, на хрест.
Чекати звитяги, чи страти
Під ноти небесних челест,

І так неоглядно, дбайливо
Кохати під небом проса,
Аби в божевіллі від зливи
Писати оці словеса.

Аби срібнолисті раїни
Шуміли, бруніли струмки,
І ти мене знову зустріла,
Де ми розійшлись на віки.

світлина: Семен Прохоров. Українська дівчина. 1925.


Рецензии