Опасное место

                Болгарский
                Мир и Люди


                ОПАСНО  МЯСТО

                Светът не става по-добро място,
                както хората се надяват.
                На душите им е непоносимо тясно -
                да бъдат щастливи не успяват.

                Днес е по-лошо от всякога.
                Разрешават се противоречия с войни,
                от които "елитът" забогатява
                и предизвиква изгодни за него злини.

                Този свят едва ли ще се оправи,
                той несправедливостите търпи.
                Как да се бори вече забрави -
                в равнодушието си ще се удави,
                в алчността си ще изгори.

                Ана Величкова


Рецензии