Ты прыйшоу ка мне пад вечар...

Ты прыйшоу ка мне пад вечар,
Думау -будзем мы адны,
Тут матуля злезла з печы,
Вунь i бацька на канi.
  Ты хацеу пабегчы з хаты,
  Троху споуз твой кажушок,
  Бачу я, што ты гарбаты,
  Ды крывы на левы бок.
Я крычу: складзi  ка крылы,
Адкажы ка мне хутчэй,
Дзе была ранней я мiлы,
Што не мела я вачэй?!
  Ты ж казау , што не гарбаты,
  Мой мiлёнак дарагi,
  Ха- лардоз,табе б лапатай
  Сцебануць разы са тры!
Баiу ты, табе кiшэню
Грошы цягнуць да зямлi,
Па гарбу ды качарэжкай,
Грошы каб не памаглi!
  Я дарма цябе кармiла:
  Сечкай, салам ды лапшой,
  Я табе кашулi прала,
  Каля хлева  пад сцяной!
Не, не думай, мне не трэба
Пад вянец iсцi з табой!
Я хачу, каб ты- дурындзел,
Пакланiуся пра да мной!
  Мой мiлёнак нахiлiуся,
  Крышачку я адышла
  i са смакам i  cа скрыпам
  Пендаля яму дала!
Як ён "зайка" пакацiуся,
Крахтануу, пачухау бок,
Праз парог перавалiуся,
Ногi у рукi i уцёк...
  Вось што я скажу, дзяучаты,
  Прыглядайцесь да хлапцоу,
  Каб да вас не прычапiуся,
  Хрыч з такiх вось" малайцоу"!
:)))))))))))))))))))))                2000г
                С. А. Шершнёва)


Рецензии