Ап-ак тормыш дэфтэрем

  Башлыйбыз тормыш юлын без
  Ап-ак кэгэздэй биттэн.
  Шул биткэ язып  бетереп
  Донъядан кемнэр киткэн?

  Донъяга аваз салабыз,
  Ике адым атлыйбыз.
  Партага барып утыргач
  Барыр юлны сайлыйбыз.

  Ап-ак тормыш дэфтэрлэрен
  Тутырабыз узебез.
  Матур донъя коткэннэргэ
  Тимэс безнен кузебез.

  Ап-ак тормыш битлэренэ
  Язалар куплэр белеп.
  Синдэ булган белемне
  Алырга иде телеп.

  Ап-ак тормыш битлэрен дэ
  Тулып бара курэсен.
  Узгэртэлмисен язганны,
  Тиккэ яшлэр тугэсен.

  Кулыма алдым кэлэмне
  Язарга ап-ак биткэ.
  Калын булса да дэфтэрем
  Язмас идем тиккэ.
 


Рецензии