свидание на украинском

Побачення…
Десь в осоках, за річкою, сум затаївся:
Розтеклась, по поверхні, спроквола печаль…
На побаченні, милий, сьогодні приснився,
Стільки років чекаю, споглядаючи даль!

Десь струмочок дзюрчить біля нашої річки,
Мов на голос, що сили, до нього спішу…
Знов ти поруч, притуливсь до Марічки,
Я від: пристрасті, щастя з тобою, грішу!

Сполошився, злякався чорногузий лелека,
Тьохнув тричі, наче в такт нам, соліст соловей…
А яскрава зоря, вже зажевріла в темному небі…
Враз розстанув, розчинився весь сон і Морфей!

Не торкнувся: ні губ, ні моєї щоки, та руки,
Не обняв, наостанок, мене міцно за плечі…
Поміж нас, довгий час, вже не тижні - роки,
Та я міцно кохаю, почуття наче знову із печі!

15 січня 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии