Ак шоморт

  Ак шоморт ислэренэ торенеп
  Таннар ата буген дэ.
  Чэчэклэрдэн такъялар ургэн
  Язлар хаман кунелдэ.

  Ак шоморт чэчэклэре кичлэрен
  Гашик итте куплэрне.
  Йолдыз санап янган йорэклэрне ,
  Сагынам уткэннэрне.

  Шомыртнын исле ак чэчэклэре
  Керэ хаман тошлэргэ.
  Яшь йорэклэрдэн чыккан ялкын,
  Житэ иде куклэргэ.

  Шоморттай без кап-кара кузлэрне
  Гашиклар итэ идек.
  Мэхэббэттэн янган яшь йорэклэрне
  Сагынып котэ идек.

  Чэчэк аткан ап-актан шомортлар,
  Искэ тошэ яшь чаклар.
  Уткэнен сизмибез куп язларнын,
  Кунса да чэчкэ чаллар.
 


Рецензии