Толь белым голубем, толь журавлём

   

Окно моё, есть в мир иллюминатор,
В нём есть живое небо, как магнит;
Я представляю мысленно экватор
И ветр – в ветвях безлистых всё шумит.

О чём он разговаривает с нами
И что сказать хотел он наяву?
История всё кружит жерновами,
Плетя спирали новую канву…

А снег этюды в хрустале рисует,
Вы посмотрите фантазёр, какой –
Он хочет замести людей тревогу,
Ведь чувствует её над головой…

Молитву чувствует, летит, что к небу –
Толь белым голубем, толь журавлём;
Спасти, помиловать – о том молебен,
Ведь только с Ним беду переживём.

Вячеслав Шикалович
12.01.2024г.

Чи білим голубом, чи журавлем

Вікно моє у світ ілюмінатор,
Живе у ньому небо, як магніт;
Я уявляю подумки екватор,
А вітер все шумить з безлистих віт.
 
Про що тепер він розмовляє з нами
І що сказать хотів він наяву?
Історія кружляє все жорнАми,
Спіралей плетучИ нову канву…

А сніг етюди, де кришталь, малює,
Ви подивіться фантазер, який –
Він відчуває, що людей хвилює,
Над головою в них тягар тяжкий.

Молитву відчува – летить до неба,
Чи білим голубом, чи журавлем;
Щоб врятував, помилував – молебень,
Бо тільки з Ним біду переживем.

В'ячеслав Шикалович
12.01.2024 р.


Рецензии