11 января

Тропарь мчч. 14 000 млоденцев.

Болезньми святых, имиже о Те да поскорбеша, умолен буди, Господи, и все наша болезни же исцели, молимся, Человеколюбче.

Кондак.

Звезда волхвы присла к Рождшемуся, и ирод посла неправедное воинство же люто, убить мня во яслех якож лежаща Млоденца.
.


прп. Маркеллу.

Тропарь.


В те, отче, спасеся известно, еже и в Божием образе: и приим крест же, вследовал еси Христу, и дея учил еси гнушатись плотию, преходит бо, и прилежати же о души, вещи також безсмертней, темже и со Ангелы ликовствует, преподобный Маркелл, дух твой.

Кондак.

Якож звезда, красно сияя, провозсиял еси от Ефеса нам, весь блаженный, постижно, и добродетельми возгремел еси, наставник мнозим инокам быв, преподобный, чрез то и царствующий город просвещал еси, и из-за сего ти всклицаем: ликовствуй, отче весь блаженный Маркелле.


Рецензии