Пора до школи

Приигадую далеку літню пору,
коли да нас учитель завітав,
білила мама хату із надвору
а я старанно в хаті підмітав.

У пам'яті не зітруться ніколи
урочисто промовлені слова:
"Пора Сашкові Вашому до школи",
цей день,немов сьогодні ожива.

Зітхнула мама лагідно,лукаво:
"Куди йому,воно ж таке мале",
і теплими,ласкавими руками,
незвично приголубила мене.

"Він хлопець бойовий,чого
журитись,
а що малий,то зайве,не біда?",
всміхнувся вчитель:"В школі
хочеш вчитись?",
я відповів йому бадьоро:"Да".

...Були в житті і радощі і болі
і гризло запізніле каяття,
як згадую дитинство,маму,школу
неначе знов всміхається життя.


Рецензии