Гьинва зи яр

Шалбуз дагъдин пак булахар,
Авахьзавай Каспи гьуьлуьз,
Акуначни зи к1ани яр?-
Суал це на вацраз къевиз.

Вацрани заз ганач жаваб,-
Гарувай на ая суракь,-
Зи жавабни тахьурай таб,
Зурба живер къванай хьи накь.

Живедини къалурна гел,-
Килиг, белки ви яр ят1а.
Живедикай хьана са сел,
Яраб селдив гват1а хабар?!

Низ акуна зи к1ани яр,
Лугьуз къекъвез, физва вахтар.
Ракъинини ганач хабар,
Ц1урурнани циф хьиз зи яр?!

Умудрин гъед рахана зав:
Гьелекмир на чилни, я цав,
Рик1из килиг, гват1а ам вав,
Ви рик1ева ви к1ани яр.

Зи рик1, зи рик1,за ваз вучин,
Яр рик1евай за заз вучин...

03.01.2024.


Рецензии